Politica de confidentialitate

I. Informatii generale

Confidentialitatea datelor tale cu caracter personal reprezinta una dintre preocuparile principale ale Inoventa SRL administratorul site-ului szei.ro, cu sediul in Sighisoara, str. Ilarie Chendi nr.33/II in calitate de operator de date.

Acest document are rolul de a te informa cu privire la prelucrarea datelor tale cu caracter personal, in contextul utilizarii paginii de internet szei.ro , denumit in continuare Site.

II. Categoriile de date cu caracter personal prelucrate

II.1. Daca esti client al Site-ului, se vor prelucra datele tale cu caracter personal, cum ar fi nume si prenume, telefon, adresa de e-mail,adresa de facturare, adresa de livrare, date referitoare la modul in care utilizezi Site-ul, de exemplu comportamentul/preferintele tale in cadrul szei.ro, precum si orice alte categorii de date pe care le furnizezi in mod direct in contextul crearii contului de utilizator, in contextul plasarii unei comenzi prin intermediul site-ului sau in orice alt mod care rezulta din utilizarea Site-ului.

Daca pentru a-ti crea cont de utilizator pe Site, utilizezi contul tau de Facebook sau Google, se vor prelucra urmatoarele date publice de profil afisate de aplicatiile respective: nume utilizator, adresa de e-mail.

II.2. Daca esti vizitator al Site-ului, se vor prelucra datele tale cu caracter personal pe care le furnizezi in mod direct in contextul utilizarii Site-ului, cum ar fi cele pe care le furnizezi in cadrul sectiunii de contact/intrebari/reclamatii, in masura in care contactezi Site-ul in acest fel.

III. Scopurile prelucrarii datelor

III.1. Daca esti client al Site-ului, datele tale cu caracter personal vor fi prelucrate astfel:

 • pentru desfasurarea relatiei contractuale dintre tine si Inoventa SRL respectiv pentru preluarea, validarea, expedierea si facturarea comenzii plasate pe Site, informarea ta asupra starii comenzii, organizarea returului de produse comandate etc. Refuzul furnizarii datelor va avea drept consecinta imposibilitatea derularii raporturilor contractuale dintre dumneavoastra si Inoventa  SRL.
 • pentru indeplinirea obligatiilor legale care incumba Inoventa SRL in contextul serviciilor prestate prin intermediul Site-ului, inclusiv a obligatiilor in materie fiscala.
 • pentru activitati de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanta (e-mail,sms) de comunicari comerciale privind produsele, serviciile oferite de Inoventa SRL, prin intermediul Site-ului.

Iti poti exprima consimtamantul pentru prelucrarea datelor in acest scop prin bifarea casutei corespunzatoare de la momentul crearii contului sau in momentul in care decizi sa te inscrii la newsletter. Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicari comerciale poti folosi optiunea de la finalul fiecarui e-mail/sms.

Furnizarea datelor tale in acest scop este voluntara. Refuzul furnizarii consimtamantului pentru prelucrarea datelor tale in acest scop nu va avea urmari negative pentru tine.

 • in scopul efectuarii diverselor analize, raportari  privind modul de functionare a Site-ului, realizarea de profilori de preferinte de consum, in principal, in vederea imbunatatirii experientelor oferite de Site.

III.2. Daca esti vizitator al Site-ului, datele tale vor fi prelucrate astfel:

 • pentru activitati de marketing, repectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanta (e-mail, sms) de comunicari comerciale privind produsele oferite prin intermediul Site-ului.

Iti poti exprima consimtamantul pentru prelucrarea datelor tale prin completarea si bifarea casutei corespunzatoare din formularul pentru abonarea la newsletter. Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicari comerciale poti folosi optiunea de la finalul fiecarui e-mail/sms.

Furnizarea datelor tale in acest scop este voluntara. Refuzul furnizarii consimtamantului pentru prelucrarea datelor tale in acest scop nu va avea urmari negative pentru tine.

 • pentru rezolvarea plangerilor, reclamatiilor si pentru a monitoriza traficul si a imbunatatii expeienta ta oferita pe Site.

Furnizarea datelor tale in acest scop este voluntara. Refuzul furnizarii consimtamantului pentru prelucrarea datelor tale in acest scop nu va avea urmari negative pentru tine.

IV. Durata pentru care sunt prelucrate datele

Ca principiu, Inoventa SRL, va prelucra datele tale cu caracter personal atat cat este necesar pentru realizarea scopurilor de prelucrare mentionate mai sus.

In cazul in care esti client, se vor prelucra datele tale pe intraga durata a raporturilor contractuale si ulterior conform obligatiilor legale care revin in sarcina Inoventa SRL ( de exemplu, in cazul documentelor justificative financiar-contabile pentru care termenul de pastrare prevazut de lege este de 10 ani de la data incheierii exercitiului financiar in cursul caruia au fost intocmite).

V. Dezvaluirea datelor cu caracter personal

Pentru indeplinirea scopurilor de prelucrare, Inoventa SRL poate dezvalui datele tale catre parteneri, catre terte persoane sau entitati care sprijins Inoventa SRL in desfasurarea activitatii prin intermediul Site-ului (de exemplu firme de curierat, furnizori de servicii IT), ori catre autoritatile publice centrale/locale, in urmatoarele cazuri:

 • pentru administrarea Site-ului;
 • in situatiile in care aceasta comunicare ar fi necesara pentru atribuirea de premii sau alte facilitati persoanelor vizate, obtinute ca urmare a participarii lor la diverse campanii promotionale organizate prin intermediul Site-ului;
 • pentru mentinerea, personalizarea si imbunatatirea Site-ului;
 • pentru efectuarea analizei datelor, testarea si cercetarea, monitorizarea tendintelor de utilizare si activitate;
 • pentru transmiterea de comunicari comerciale de marketing, in conditiile si limitele prevazute de lege.

VI. Transferul datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal furnizate catre Inoventa SRL pot fi transferate in afara Romaniei, in special in scopuri de marketing si publicitate. Inainte de a realiza acest tranfer, Inoventa SRL se va asigurabca primeste toate garantiile privind securitatea acestor transferuri.

VII. Drepturile de care beneficiezi 

 • dreptul la informare, respectiv dreptul de a primi detalii privind activitatile de prelucrare efectuate de Inoventa SRL, conform celor descrise in prezentul document;
 • dreptul de acces la date, respectiv dreptul de a obtine corectarea a datelor cu caracter personal inexacte/nejustificate, precum si completatrea datelor incomplete; Rectificarea/completarea va fi comunicata fiecarui destinatar la care au fost transmise datele, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil;
 • dreptul la stergerea datelor, fara intarzieri nejustificate, in cazul in care se aplica unul dintre urmatoarele motive: acestea nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate; in cazul in care este retras consimtamantul si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrare; in cazul in care persoana vizata se opune prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze; in cazul in care datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal; in cazul in care datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale. Este posibil ca, in urma solicitarii de stergere a datelor, Inoventa SRL sa anonimizeze aceste date (lipsindu-le astfel de caracterul personal) si sa continue in aceste conditii prelucrarea pentru scopuri statistice.
 • dreptul la restrictionarea prelucrarii in masura in care: persoana contesta exactitatea datelor, pe o perioada care ne permite verificarea corectitudinii datelor; prelucrarea este ilegala, iar persoana vizata se opune stergerii datelor cu caracter personal, solicitand in schimb restrictionarea utilizarii lor; operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar persoana vizata i le solicita pentru condtatarea, exercitarea sau apararaea unui drept in instanta; sau persoana vizata s-a opus prelucrarii pentru intervalul de timp in care se verifica drepturile legitime ale operatorului prevaleaza asupra celor ale persoanei vizate.
 • dreptul la portabilitatea datelor, respectiv (i) dreptul de a primi datele cu caracter personal intr-o modalitate structurata, folosita in mod obisnuit si intr-un format usor de citit si (ii) dreptul ca aceste date sa fie transmise de catre Inoventa SRL catre alt operator de date, in masura in care sunt indeplinite conditiile prevazute de lege;
 • dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate, respectiv dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate numai pe baza unor activitati de prelucrare automate, incluzand crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizata sau o afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa;
 • dreptul de a va adresa Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal sau instantelor competente, in masura in care considerati necesar.